Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högsta skatterna - dyraste varorna inom EU

Annons

Svar önskas från s.

Öppet brev till s-riksdagsledamöter från Dalarna med Granström och Ryttar i spetsen. Ni talar gärna om att det går bra för Sverige, bland annat har ni fått ner arbetslösheten till fyra procent.

Vi anser att er statistik är vilseledande. Man kan fråga sig om ni någon gång tänker på hur de vanliga löntagarna i Sverige har det i dag?

Vi har de högsta skatterna och avgifterna i Europa vilket innebär att vi har minst kvar i plånboken. Dessutom har vi de klart dyraste varorna inom EU.

Nu har vi även fått den stora förmånen att vara det land som betalar mest till EU per invånare uträknat. Statistik kan man alltid tolka som man vill.

Med tanke på ovanstående har vi några frågor att ställa till er. Vi vet att ni inte gärna svarar på obehagliga frågor, men denna gång ska vi göra det lätt för er för nu finns det statistik på allt, antar vi, och våra frågor ska bara beröra Dalarna.

1. Hur många av Dalarnas befolkning på knappt 280 000 personer är i arbetsför ålder?

2. Hur många av dem arbetar?

3. Hur många av dem arbetar inom stat, landsting och kommun?

4. Hur många av de som återstår arbetar inom den privata service- och tjänstesektorn det vill säga arbetar med att serva oss andra?

5. Hur många återstår det som arbetar i produktionen?

Genom vårt arbete får alla i samhället inkomster, men problemet är att vi blir allt färre som ska försörja allt fler.

Att arbeta borde löna sig bättre, men det verkar inte bekymra våra politiker som så många andra tror att pengarna kommer från himlen.

TVÅ UTSLITNA METALLARE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons