Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högre skatt för tjockisar?

Annons

Jag blev alldeles förfärad häromdagen. Jag läste att några hälsoexperter hade uttalat sig apropå att barnen i vårt land blir fetare och fetare.

Dessa experter rådde föräldrarna att se till att deras barn inte drack mer än två 33-centiliters läsk och 100 gram lösgodis - om dagen!

Jag höll på att svimma! Jag trodde i min enfald att begränsningen gällde i veckan. Då kan man verkligen undra hur mycket som barnen brukar stoppa i sig.

De sitter framför datorn, de sitter framför tv:n, de sitter i bilen och blir skjutsade, och de sitter i bussen och överallt där de sitter så äter de på diverse onyttiga saker. Enda stället de inte sitter vid, är antagligen matbordet.

Jag skulle vilja gå så långt så att jag hävdar att det är barnmisshandel att inte se till att det uppväxande släktet får lära sig ordentliga matvanor och äta på bestämda tider tillsammans med övriga familjen. Titta hur det ser ut när föräldrarna är ute och handlar och de små tjockisarna i vardande är med. Det tjatas hela tiden på att det ska köpas coca cola, chips, choklad, glass, kex, lösgodis, ja listan på onyttigheterna är hur lång som helst.

Snart får väl varenda flygplan och vartenda tåg byggas om för folk får inte plats på sätena. För att inte tala om hur detta kommer att drabba vår svenska sjukvård som redan nu är bra knackig.

Egentligen borde man betala skatt efter vikt. Då kanske det skulle finnas lite intresse för bättre matvanor. Det är ju faktiskt inte barnens fel, utan föräldrarnas.

SUND SJÄL I EN SUND KROPP

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons