Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högre lön till vårdpersonalen

Annons

Jag röstade mot att kommunledningen skulle få bevilja sig själva kraftiga löneökningar. Tyvärr stödde endast miljöpartiet oss i fullmäktige.

Socialdemokraternas stödparti vänstern, fick över 150 000 kronor till en helt onödig ny politikertjänst. Kommunalrådet Roger Stål, s fick över 5 000 kronor mer i månaden och en annan s-märkt politikerkvinna fick sin lön mer än fördubblad. Tror knappast att de utvalda blir kunnigare eller klokare av guldduschen, kompetensen är inte alltför hög i kommunen.

Även de olika nämndordförandena fick höga påslag. De nya arvodena för Ludvikas ledande politiker är ett slag i ansiktet på alla vanliga arbetare som i bästa fall får nöja sig med några procents löneökning och bara kan få drömma om en lön på över 20 000 kronor i månaden.

Jag talade nyligen med anställda på lasarettet som sa: "Vi är frustrerade över att toppolitikerna får så höga löneökningar, medan vi får nöja oss med löner som vi knappt kan leva på."

Jag är glad för att vårdpersonalen orkar uppröras över orättvisorna och jag försäkrar att jag kommer att göra allt i min makt för att verka för mer till vårdpersonalen och mindre till kommunledningen.

FOLKKAMPANJEN FÖR SJUKVÅRDEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons