Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historien upprepar sig - oskyldiga dör

Annons

På kort tid har jag lyssnat till och läst om fruktansvärda händelser under Hitlers förintelse.

Flora Gladh och Ernst Köppler, en judisk kvinna och judisk man, berättar för att påminna människor om hur lätt ondska, lögner och förtal kan fördunkla, manipulera och styra människors sinnen. Tack, Flora och Ernst, för att ni påminner oss, för det behövs om och om igen.

När jag lyssnade till och läste om Ernst och Flora brände tårarna i mina ögon. Varför? Ja, självklart för alla grymheter som hände under andra världskriget, men också för att jag ser det hända igen. Oskyldiga människor som systematiskt mördas i massor. Jag känner mig ofta hjälplös när jag kväll efter kväll läser om det ena dödsfallet efter det andra.

Ernst Köppler berättade hur Hitler redan i slutet av tjugotalet började tapetsera tyska städer och landsbygd med propaganda som förtalade och spred lögner om vilket avskum judarna var. Sakta rotade sig lögnerna som sanningar hos det tyska folket, så när kristallnatten inträffade stod majoriteten bara och såg på.

Kinas diktator Jiang Zemin använder sig av samma taktik mot Falun Gong som Hitler använde mot judarna, det vill säga att tala om en lögn tusen gånger, till slut blir den sanning. Han har tyvärr fått det egna folket och en hel del människor i väst, media, politiker etcetera att tro att Falun Gong är något farligt och konstigt.

Med vilket syfte? Jo, för att kunna avrätta människor utan att någon ingriper. Med statskontrollerade nyhetsbyråer och tidningar har lögner dagligen förts ut om Falun Gong och via konsulat, ambassader och fingerade Falun Gong-hemsidor har propagandan spridits vidare ut till omvärlden.

Men varför förfölja oskyldiga människor? Ja kanske på grund av avundsjuka på Falun Gongs enorma popularitet, 100 miljoner utövare på några få år. En stillsam och fridfull qigong-/kultiveringsmetod som baseras på sanning, medkänsla, och tålamod. Den hjälper människor att bli lugna, harmoniska och leva i samklang med sig själva, livet och universum. Dessa människor, Falun Gong utövare, dödas, torteras, våldtas, tvingas till abort, listan kan göras lång, allt på order av Jiang Zemin. Barn som gamla, ingen skonas.

Jiang Zemin har uttalat att inga medel är överdrivna för att förinta Falun Gong. Flora Gladh och Ernst Köppler berättar för att det inte ska hända igen. När ska omvärlden vakna den här gången?

EVA KARLSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons