Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heja Leksand!

Annons

Agitationen och argumenten har varit i stort sett desamma oavsett fråga och har förts inte minst via tidningarnas insändarsidor. Samma argument har därefter emellanåt dykt upp på nyhetsplats i vissa medier och har slutligen använts som argument i de politiska församling där besluten tas. Då ofta med ett legitimitetstillägg som varande folks uppfattning vilket underförstått skulle innebära att majoriteten skulle fatta ett beslut som går emot denna minoritetsgrupps vilja är det odemokratiskt.

Det är inte bara tillvägagångssättet som är detsamma. Gruppen bakom är lätt att känna igen, alltid med Sune Björklöf som självpåtagen ledare.

Några exempel:

* Etableringen av Sommarland.

Här demonstrerade till och med Sune emot etableringen.

* Förlängningen av Solvändan.

Kyrkofriden skulle störas av trafiken.

* Byggandet av rastplatsen vid södra infarten.

Sverige största soptipp.

* Användandet av Gropen för publika arrangemang.

Skrän, skrål och kravallstaket.

* Byggandet av Ejendals Arena.

Eländeslistan som kan görs lång som alltid när det finns koppling till ishockey.

Min uppfattning när de besluten togs har inte ändrats. Verkligheten har gett majoriteten rätt. Besluten har gagnat utvecklingen i Leksands kommun. Precis samma uppfattning har jag nu när det gäller försäljningen av Leksands stugby och camping. Majoritetens inställning är klok och framsynt och kommer verkligen att gagna utvecklingen i Leksands kommun men även besöksnäringen i hela Siljansregionen. Förslaget har dessutom ett brett stöd i det lokala näringslivet som till och med är berett att vara med och investera. Ett bevis så gott som något för jag litar till fullo på våra lokala företag och företagare.

Det har alltid varit klokt att låta företagen sköta företagandet. Kommunen ska inte bedriva näringsverksamhet eftersom det innebär att skattebetalarna tvingas ta affärsmässiga risker och är med och konkurrerar på den privata marknaden. Det är rätt förslag av majoriteten i Leksands kommun att avveckla sitt affärsengagemang och låta det lokala näringslivet stå för de stora investeringar som krävs för att Leksands stugby och camping ska bli den motor som behövs i regionen i kampen om turistkronorna.

BERTIL DANIELS

Bertil Daniels bor i Gagnef och är före detta kommunalråd i Leksands kommun.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons