Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedenhös tid

Annons

I en tv-intervju i veckan som gått, säger Göran Persson att vapenexporten till USA och England skall fortsätta.

Dessa stater för ett anfallskrig. Sverige har en lag, som säger, att vapen inte skall exporteras till krigförande stater.

Vår statsminister avser att bryta mot svenska lag. Givetvis måste han ha stöd av andra ansvariga i regering och riksdag. Men han förutsätter att han får detta stöd.

Motivet är att Sverige behöver komponenter från USA och England för sitt försvar, tillverkning av JAS-flygplan.

Sverige är inte hotat. Skälen saknas.

Persson hade tidigare en vacklande inställning till krig mot Irak. Han uttryckte sig i en lördagsintervju till och med att ett kort krig kunde vara bra för konjunkturen. Har opinionen i Sverige och världen mot kriget gjort, att han ändrat sin kurs?

USA och England fick inte stöd i Förenta Nationerna för kriget. Kriget är oförenligt med folkrätten. Moraliskt och humanitärt en katastrof.

Persson har tagit ställning för kriget genom att han ämnar sätta svenska vapen i händerna på de krigförande. Om detta lyckas har Sverige genom Persson gett stöd åt de krigförande, som brutit mot FN:s regler och folkrätten. Persson avsikt är också att bryta mot svenska lagen om vapenexport. Hur långt får Sverige sänka sin trovärdighet i FN och världen? Reagera!

STENÅLDER ÄNNU 2003

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons