Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hånflinande våldsverkare

Annons

En tv-debatt tog nyligen upp de inträffade Stockholmskravallerna. Bland debattörerna fanns en yngling som presenterades som syndikalist. Om nämnda yngling inte kom med dumma kommentarer (där han helhjärtat stödde våldsmetoderna) utverkade han ett osmakligt hånflin som talade sitt eget tysta språk.

Bråkstakarna identifierade sig som vanligt med svarta masker för ansiktet. Nämnda kategori som troligen tagit till sig den mesta bildningen via ocensurerade våldsfilmer i tv-rutan och dessutom saknar normal uppfostran, har därför gått miste om sina medfödda identiteter.

Kravallidkarna äger inga andra målsättningar än att stå för våld och vandalism. Enligt deras uppfattning betraktas handlingarna som sunda företeelser.

Våldsverkarskrået tillhör stort sett samma grupperingar. Oavsett om man slår ner en 84-årig dam med ett slagträ, eller tillhör syndikalister av den sort som ovan nämnda yngling gjort sig till språkrör för.

Det mest beklämmande är dock att ordningsmakten i sin polisiära utövning alltid i slutänden ska ifrågasättas och ställas till svars för sina handlingar på slagfälten. Vad dessa unga våldsentusiaster har att vinna, vet de bara själva. Vad de inte vinner är sympatier från den breda allmänheten.

JAN FORSBERG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons