Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halloween - hot och utpressning

Annons

Häromkvällen kom vi sent hem. Barnen var trötta och det var dags för dem att sova. Plötsligt ringer det på ytterdörren. Två pojkar på cirka 12 år ville ha godis annars skulle vi få bus... Jag förklarade att vi varit borta hela dagen och tyvärr inte hade något godis i huset.

Någon timme senare hördes en smäll på sovrumsfönstret in till barnen, den ena en månad gammal och den andra två år. De vaknade med ett skrik och vi fick sitta länge för att trösta den äldre som inte ville sova där längre!

Hur ska man förklara för dessa halloweenbarn - som i sina egna ögon har rätt att "hämnas" när de inte får vad de vill ha - hur mångfaldigt fel de har?

Okej säger vissa. Ni kunde ju bara ha köpt lite godis att ha hemma! Men då undrar jag var gränsen går innan man kan kalla det för utpressning, och med vilket gott samvete som vi vuxna kan lära barnen att vara onda/elaka? Vi har faktiskt ansvar för den kommande generationen.

Det är okej att be om godis men att kasta snöbollar med småsten på folks fönster är inte vad jag vill uppleva på Alla helgons dag.

Innebörden av denna helg är att respekterade sina bortgångna och vara kärleksfull!

Kan barnen inte rita små bilder som de sedan kan ge i utbyte för godis? Det funkar ju till påsk!

Det är väl bättre med sådant i stället för att gå och "hota" folk!

FLEMMING PILGAARD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons