Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håller med Gunnarsson - utan reservationer

Annons

Debattsidan i NLT den 24 juni dominerades av Rolf Gunnarsson. Jag har noggrant tagit del av hans uppgifter och funderat över i vad mån min fru och jag kunnat ha nytta av bidragen från landstinget utöver sjukvården, som vi tycker drägligt motsvarar våra fordringar.

Kostnaderna för politikerna tycker jag kunde minska med åtminstone hälften. Jag tror, att den timpenningen ändå kunde ge dem en acceptabel ersättning. Jag har den inställningen, att varje företag ska klara sig utan bidrag.

När jag lusläst uppräkningen av bidragstagare, har jag inte hittat en enda, som jag har haft nytta av. Eftersom jag bor cirka en mil från kiosk eller livsmedelsaffär, borde jag kunna dra nytta av Dalatrafiks 79 miljoner, men så är det inte.

Att åka buss för att handla blir alltför krångligt för oss åldringar. Vi använder då bilen, trots att den yngste av oss fyller 80 om några dagar. Bussarna på stora vägen tycks alltid gå tomma utom vid tider för skolelever. Det finns naturligtvis turer, som är lönsamma, men då ska naturligtvis passagerarna betala biljetten. Varför ska jag bidraga?

Jag håller helt och utan reservation med Gunnarsson.

Personligen blir jag synnerligen upprörd, när jag läser om gräddans fester, tjänsteresor, arv-oden med mera som kostar skjortan. Jag menar, att ingen borde kunna få mera än en miljon i bruttoinkomst per år. Vi borde dessutom snarast införa en restriktiv kontroll av alla sjukskrivna, arbetslösa och övriga bidragstagare. Även EU:s bidragsmottagares uppgifter borde restriktivt kontrolleras.

GUNNAR I SÖDERBÄRKE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons