Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll dig till sanningen, Nils-Åke Norman!

Annons

Håll dig till sanningen Nils-Åke!

Varför skall du alltid raljera med siffror som inte finns? I ditt svar till min insändare skriver du att barn- och utbildningsnämnden legat på ett underskott på mellan sju och tretton miljoner varje år. Det är lögn. Från 2000 till 2010 så har det som mest varit ett underskott på 8 178 milj. Det var år 2008. Men det har även varit överskott tre år under perioden. 2006 var överskottet fyra miljoner kronor. 2007 blev det ett nollresultat. Summerar man underskotten och drar av åren med överskott så blir det ett snitt på minus 2,2 milj. per år.

Det är sanningen, Nils-Åke.

Sanningen är även att Älvdalens kommun, såväl som de flesta övriga kommuner i landet har haft en nedgång i ekonomin under några år i mitten på årtiondet. Nu har vi, efter ett hårt arbete, vänt på ekonomin och har ett överskott på minst elva miljoner i budgeten. Detta gör att vi har budgeterat in ny skola i Älvdalen med 50 miljoner kronor 2012 och 50 miljoner 2013. Skolan kommer alltså att byggas under kommande mandatperiod. Det är sanningen, Nils-Åke.

Statens extrastöd 2010 var en engångssumma. Skulle vi använda dessa pengar till att anställa flera lärare i år så får vi avskeda samma antal 2011, för då finns inte dessa pengar kvar, eftersom att det är ett engångsbelopp. Det är sanningen, Nils-Åke.

Genom att vi köpte till mark vid golfbanan i Idre och arrenderade ut/sålde vidare till ett företag som vill satsa på att skapa flera arbetstillfällen i Idre så bäddade vi för ytterligare en satsning i området som stärker turistnäringen. Även du, Nils-Åke, pläderar ofta för att vi skall satsa på företagarna, för att få till flera arbetstillfällen. När vi så går in och hjälper till för att skapa flera arbetstillfällen då motarbetar du oss. Samma var det med satsningen på pelletsfabriken/ fjärrvärmen. Hur vill du ha det Nils-Åke? Säg sanningen!

Landstinget kommer att stationera en ambulans dygnet runt i Älvdalen. Kommunen bygger ett garage som landstinget hyr och därmed står för kostnaderna. Ambulansen kommer att stå i Sälen under högsäsongsveckorna vintertid. Resten av året finns ambulansen i Älvdalen. Vi har även en förstärkning av Ambulansen i Idreområdet dessa veckor. Det är inget nytt att ambulansflottan i länet omdirigeras dit där det största trycket finns under olika delar av året. Det är sanningen, Nils-Åke.

Tyvärr finns det inte utrymme att svara på alla dina påståenden i din insändare så jag nöjer mig med detta. Det är sanningen, Nils-Åke.

Myr Herbert Halvarsson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons