Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnarssons korståg mot kulturen

Annons

Svar till Rolf Gunnarsson.

Man blir så trött av att tidningarna låter den moderate politikern Rolf Gunnarsson ständigt komma fram med sitt eviga budskap och till synes största politiska ambition; att ta knäcken på allt kulturliv som inte är kommersiellt.

Får Gunnarsson fortsätta banka in detta för kulturen livsfarliga budskap, kommer han säkert att lyckas till slut med sin lobbyverksamhet. Det gynnar bara kommersialismen och inte sjukvården som han försöker få människor att tro.

Vill man vara riktigt elak kan man misstänkliggöra Gunnarsson för populism för att vinna röster eftersom det är svårt att se någon annan vinnare.

Men det är förstås hederliga skäl till Gunnarssons engagemang att ställa sjukvård och kultur mot varandra och inte något röstfiske för att skapa opinion för att få med folk som inte ser konsekvenserna av ett sådant beslut.

Landstingets kulturstöd är en försvinnande liten del av landstingets totala budget att dessa pengar skulle ej märkbart påverka möjligheterna till bättre sjukvård. Jag som sjuksköterska skulle inte märka någon skillnad och inte våra patienter heller.

Men vad befolkningen i stället skulle märka var att det viktiga kulturlivet (förutom kulturen som har Bert Karlssons eller någon jämbördigs stämpel på sig) skulle påverkas mycket negativt. Kulturen och föreningslivet i Dalarna behöver värnas av landstinget för att kunna leva kvar.

Heder åt Gunnarssons ideella engagemang i Svärdsjö, men utplåna inte något som betyder så mycket för oss som bor här i Dalarna. Han håller på att skapa en katastrof för kulturen och föreningslivet med sitt dumma budskap.

Hans ambition är väl ändå invånarnas bästa. Jaga stafettläkare eller vad som helst men inte kulturlivet i Dalarna.

ANNA-KARIN GEZELIUS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons