Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnarsson snackar mest

Annons

Rolf Gunnarsson, m, är mannen som pratar mycket utan att få någonting sagt. Samtidigt som han vill sänka skatterna vill han ha mera pengar till sjukvård, polis och skola.

Jag förstår inte riktigt logiken i detta, för om man sänker skatterna blir det mindre pengar till det offentliga eftersom det betalas med skattemedel. En förklaring vore på sin plats.

Om Gunnarsson nu är så mån om skolan varför har han då inte sett till att skolförvaltningen i Falun fått mera pengar? Moderaterna har ju haft makten i kommunen i snart fyra år. Ni moderater har ju till och med ordförandeposten i skolstyrelsen. Att det är köer till vårdplatser på Falu lasarett tycker även jag är beklagligt, men att detta är enbart landstingets fel är inte hela sanningen.

I många av sjukhussängarna ligger medicinskt färdigbehandlade patienter som inte kommunen tar hem på grund av brist på platser på servicehem. Ni borgare har ju även majoritet i socialnämnden så varför gör ni ingenting åt saken? Ni bygger inga nya servicehus, lägger ner i stället, exempelvis Britsarvsgården. Jag har aldrig sett någon insändare från Rolf Gunnarsson där han kritiserat den nedläggningen.

Bygg ut åldringsvården i kommunen så blir fler sängar lediga på lasarettet. Som kommunpolitiker i Falun ser jag ingen realism i att sänka skatterna i varken landstinget eller kommunen. I stället kanske man måste höja den någon 25-öring för att få en fortsatt bra service. Jag vinner säkert inga röster på det, men den smällen får jag ta. Bättre att vara ärlig än att föra folk bakom ljuset.

BJÖRN JONSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons