Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gubbmaffian i Västerdalarna

Annons

Gubbmaffian i främst Västerdalarna försöker göra sig till tolk för oss i glesbygden! Vi är många som inte delar er uppfattning i vargfrågan. Vi bor också här och vill ha våra åsikter och våra liv respekterade.

Jag undrar hur stora starka karlar kan vara rädda för varg? Och hur kan ni ständigt hålla på och jaga upp folk mot vargen? Det är ju löjligt att stora starka karlar kan nedlåta sig till sånt! Vargen är dessutom anfader till alla hundar som vi ju gärna omger oss med.

Jag är en tant som gärna vistas i skog och mark, gärna ensam, är inte minsta rädd att träffa på en varg eller björn i skogen. Varför skulle jag vara det?

Det är mycket farligare för mig att vistas i skogen och träffa på en man, särskilt en som är beväpnad!

Risken eller chansen att en vanlig skogsvandrare skulle få se en varg är oerhört liten. Att få se en varg livs levande i skogen, är för en del människor, som att vinna en högvinst i Bingolotto, och förmodligen nästan lika svårt.

Livskvalitet för mig är att få gå i skogen, veta att det finns andra djur i skogen, att kunna gå och plocka svamp och bär när jag vill, utan att behöva vara rädd för jägare och andra personer i skogen.

Under älgjakten är det bara älgjägare som har tillträde till skogen! Varför ska vi andra behöva finna oss i det?

Insändaren "Dalmasen" har inte förstått vad vilda djur är och vad en levande natur innebär. Att vargarna dödar sitt byte på ett inhumant sätt är inget vi människor kan lägga oss i . Naturen fungerar så, den är grym ibland.

Alla ni män som bara bor här i glesbygden för jaktens skull och som ser er stora hobby och livsintresse förstöras av en livskraftig vargstam, ska veta att älgstammen inte gått ner något nämnvärt i de områden som vargen tagit i besittning.

Ett vargrevir är väldigt stort och det blir inte fler vargar i samma revir, de flyttar ut och etablerar nya revir på andra ställen med god mattillgång.

Är själv gift med en älgjägare och han är inte oroad över älgstammen. Han ser att den räcker till både jägare och vargar.

Vi andra som också bor här och som ser vargen som en tillgång, för till exempel turism och friluftsliv, våra åsikter och krav på livskvalitet måste också beaktas - inte bara de rabiata jägarnas.

Glesbygdsbo är inte detsamma som jägare. Så jägare gör er inte till tolk för alla som bor här i glesbygden!

Och jag tror inte att ens en majoritet av våra jägare delar "gubbmaffians" åsikter i vargfrågan.

TANT I GLESBYGD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons