Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grymma transporter och djurfabriker

Annons

EU betalar ut mellan en halv till en miljard svenska kronor varje år för att djur ska slaktas utanför EU, så att EUs köttöverskott minskas. För djuren innebär det långa och påfrestande transporter i upp till tio dagar. När djuren kommer fram till mottagarlandet kan de slaktas helt utan bedövning! Man kan bli tokig när man hör och ser förfärligheterna!

Förra året startade Förbundet djurens rätt en kampanj för att stoppa den svenska kalvexporten. Under 2001 minskade kalvexporten glädjande nog med två tredjedelar jämfört med året innan då över 10 000 kalvar exporterades från Sverige, främst till Holland.

Även i Sverige utsätts djuren i matindustrin för stora påfrestningar. Förutom det systematiska utnyttjandet av djur i djurfabriker och onaturliga miljöer, så har massmedia under senare tid avslöjat flera skräckexempel på övergrepp.

TV4 visade till exempel en film med slaktare som gång på gång misshandlade djuren på väg till slakt. Jesus sade: "Det ni haver gjort mot en av mina minsta, det haver ni gjort mot mig"! Detta gäller de stackars djuren i högsta grad!

Så trots minskningen av den svenska kalvexporten, (en kalv exporterad, är en kalv för mycket!) så finns det fortfarande många problem för djuren i matindustrin, både i Sverige och i EU. Bara i Sverige handlar det varje år om miljontals djur, slaktkycklingar, värphönor, grisar, kor, kalvar tjurar och så vidare.

Alla måste hjälpa till för djurens bästa!

Lars Gropman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons