Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran Persson utan ansvar!

Annons

Göran Persson har varit i Dalarna under sin valpropagandaturné över landet. Vad han önskat uppnå är svårt att förstå.

Han är en person, tydligen, som helst vill vistas i atmosfär av lyckade satsningar och resultat. Han är inte den som vill uppsöka de kommuner som kämpar mot utflyttning och stora ekonomiska bekymmer.

I honom har vi inte landsfadern som vill bistå och lösa problemen ute i landet, Dalarna. Glansen i EU och Bryssel är hans livsrum.

Europas ledande berömdheter är hans kära bekantskapskrets. Ändå är han en så populär politiker härhemma! Därför frågar man sig hur står det till med betygsättningen?

Han besökte Clas Ohlson i Insjön, ett börsnoterat företag som lyckats höja sitt börsvärde till spekulanters glädje. Men är detta en statsministers rätta område?

I Leksand fick Leksands IF hans besök. En idrottsklubb som köper och säljer ishockeyspelare för att nå resultat. Dock kan det vara en väg att sätta ortens namn på landets karta. Men är detta en statsministers rätta område?

Dalarna är ett utflyttningslän! Det finns kommuner, som har problem, som får känna av marknadspolitikens allra sämsta sidor. Och detta i Dalarna och i en tid då statsministern gör sin Eriksgata i vårt län.

Smedjebacken, Sveriges mest socialdemokratiska kommun, med stor utflyttning och naturligtvis härmed stora ekonomiska bekymmer.

Varför vill han, statsministern, inte besöka och lyssna på kommunalrådet Lena Ludvigsson-Olafsen. Denna tappra kvinna som har att föra Smedjebackens kommun genom svårigheterna.

Hon som blir förbisedd, ej meddelad, av Fundias (före detta Smedjebackens Valsverk AB) ledning när de avskedar hundratals arbetare.

Detta offentliggjorde hon i ett tv-inslag för någon tid sedan. Ett samarbete, på något plan, borde fordras och respekteras från Fundias ledning.

Men detta är i dag realitet när ägarskapet i Fundia inte längre är svenskt. Då kan de handla så enligt marknadspolitikens allra sämsta sida och statsministerns goda minne. Exemplen är många!

Detta problem borde intressera statsminister Göran Persson!

EU och marknadspolitiken, katastrof för Sverige !

SMEDJEBACKEN I MITT HJÄRTA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons