Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göra gemensam sak

Annons

I kommuner och landsting finns även vi, administratörer av olika sorter såsom receptionister, assistenter, kanslister, vaktmästare etcetera som även vi är mycket lågavlönade. Kanske är det vår tur att komma till tals i media nu och tala om hur mycket vi tjänar.

Vi är den stora strykgruppen när det gäller lönerna. De flesta av oss tjänar 14 000 - 16 000 kronor per månad. Någon enstaka tjänar kanske 17 000 kronor per månad. Detta är alltså efter i många fall 30 års tjänst i kommunen. Vi kan alltså närma oss pensionsåldern med denna fantastiska lön!

Vad kan då facket vi tillhör göra? Ja, denna fråga ställer vi oss vid varje löneförhandling, där vi får höra att "arbetsgivaren gick inte med på mera för dig än x kronor per månad".

Är det inte fackets uppgift att försöka strida litet mera för oss lägst betalda? Tilläggas kan att sedan det helt individuella lönesystemet genomfördes har krusandet för chefer tilltagit och i vissa fall visat sig mycket osmakligt.

Nästa gång är det kanske vi SKTF:are som ska ut i strejk för att tala om att vi utför ett mycket värdefullt men stressigt arbete. Tilläggas bör att vi arbetar 40 timmar per vecka medan kommunals anställda har 37 timmars arbetsvecka och i många fall även kortare arbetstid på grund av olika utvärderingar.

Några grupper i Ludvika kommun har sedan en tid endast drygt 32 timmars arbetstid per vecka med full betalning. Detta framkommer sällan i media.

En sak är dock säker. Vi alla i kommuner och landsting är för dåligt betalda. Kanske borde vi göra gemensam sak, gå ut i gemensam strejk.

GAMMAL SKFT-ARE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons