Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfmotståndarna i Gagnef

Annons

När vi ser hur en av Dalarnas, kanske till och med Sveriges finaste, intressantaste och ekonomiskt fördelaktiga golfbana växer fram i Rista ställer man sig frågan om inte motståndarna borde skämmas.

De politiker, personer med särintressen, mer eller mindre medvetna, "protestlisteskrivare" och Jordens Vänner borde nu ha kurage att träda fram och offentligt beklaga sitt agerande under många år. Ett agerande som har fördröjt, fördyrat och försvårat golfbanebygget och ett agerande som också helt i onödan förlöjligat vår kommun.

Enligt planerna kommer vår efterlängtade golfbana att invigas midsommartid nästa år och då kommer Golfsverige att berikas med en synnerligen attraktiv bana. En anläggning som kommer att betyda oerhört mycket för vår kommun på en rad områden vad gäller sysselsättning, turistattraktion, stimulans för den lokala handeln och så vidare Men också i högsta grad en trevlig och nyttig fritidsverksamhet för alla åldrar. Säkert också på sikt framstående idrottsframgångar bland våra ungdomar.

Golfbanebygget är i särklass den största frivilliga, kraftsamlingen som gjorts inom vår kommun och dessutom med ett

betydande enskilt ekonomiskt risktagande.

Det har tagit 15 år att realisera golfbanedrömmen men nu ligger golfbanan i Rista spelklar från nästa säsong.

Kanske de politiska golfmotståndarna borde erinra sig att det är val om några dagar!

GUNNAR LÄRKA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons