Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giftpilar och diagnoser

Annons

Svar till Bo Nordbäck:

Den 26 juli har läkaren Bo Nordbäck en insändare i NLT. Den är till stor del riktad mot mig som person och han ger förstås en, som han tycker, klar politisk diagnos som man skall sitta i patientstolen och vara nöjd och tyst över?

Han, som har sådana klara uppfattningar hur man skall skriva och debattera, gör själv debatten sned i den meningen att han bara tar med kulturen som verksamheter som jag vill skära ned - alltså spara pengar på och lägga dessa på sjukvården!

Nordbäck sällar sig därmed till de "vänstersvar" jag fått i denna debatt. Tråkigt!

Jag vill ta bort bidrag också till exempelvis folkhögskolor (drygt 20 miljoner) och jag vill minska antalet politiker (80 miljoner kostar vi politiker under en mandatperiod) och jag vill ta bort andra verksamheter som inte har med sjukvården att göra. Detta vill inte Nordbäck ta upp.

Vore jag läkare skulle jag grubbla över varför köerna till sjukvården i Dalarna är så långa. Jag skulle nästan vara sömnlös. I september tog vi fram den officiella statistiken för Landstinget Dalarna och över 20 000 personer fanns i kön till sjukvården.

Detta vill inte Nordbäck skriva om - han skjuter in en giftpil på mig i stället. Klart enklare förstås.

Nu skall ett antal vårdcentraler i Dalarna läggas ned och vi vet nedrustningen av lasarettet i Ludvika. Har inte den nedrustningen givit funderingar hos Nordbäck?

Det är bland annat detta jag och vi moderater har för ögonen då vi vill att landstinget enbart skall syssla med sjukvård.

Jag har jobbat ideellt och jag jobbar ideellt (inte med finkultur kanske, men med en massa annat) och jag gör inte samma koppling som Nordbäck att allt måste finansieras av landstinget för att det skall uppskattas.

Och jag kan lova Nordbäck och alla andra: Så länge jag är politiker i landstinget och jag är frisk och orkar och det saknas resurser till sjukvården kommer jag att ha den här inställningen i denna fråga.

"Giftpilar och diagnoser" och försök till populistiska inslag, av den typ som Nordbäck försöker med, kommer inte att hindra mig i det arbetet.

ROLF GUNNARSSON (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons