Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge unga politiker möjligheter!

Annons

I dag, som tidigare, är det oftast en hög ålder bland politiker på olika nivåer. Det är svårt att engagera yngre förmågor och det har ofta kommit på tal i samhällsdebatten.

Kanske är det inte så konstigt. För de som länge varit engagerade i politiken vill ibland inte dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter till de yngre. De vill inte ens släppa fram dem i vissa fall. Det är beklagligt. De unga behöver både inblick och insikt för att kunna bilda en åsikt.

Tyvärr möts de inte med öppenhet och hänsyn och inte heller leder det till förnyelse. Givetvis gäller det inte alla äldre politiker, men det går inte förneka att det finns en viss trångsynthet.

När de unga som ändock finns i politiken, vill utveckla sig själva och bygga på sitt politiska intresse och kunnande borde åtminstone de, som redan är djupt insatta sedan många år tillbaka, samverka med de yngre i stället för att, som i speciella fall, motverka. På så sätt kan man ta ännu en steg fram mot gemensamma mål.

De unga i politiken behöver vägledning och uppmuntran och upplysas om att det är bra att komma med frågor och söka nya kunskaper. Endast då visar de äldre politikerna sin generositet genom att ge de yngre möjligheten att utvecklas och skapa en politisk medvetenhet som alla vinner på.

Det är värt att lägga på minnet att ett engagemang skapar flera engagemang och det är just vad samhället behöver. Fler unga i politiken.

UNG ENGAGERAD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons