Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funderingar om vår tid

Annons

Drogmissbruket bland unga har på sista tiden ökat. Enligt nykterhetsrörelsen kostar missbruket för närvarande cirka 100 miljarder kronor per år. Inför den väntade östutvidgningen av EU väntas problemen öka.

Öststatsmaffian kommer att få lättare att föra in narkotika i Sverige. Om inte tullen och polisen blir effektivare kommer de 100 miljarderna snabbt att öka. Dessutom kommer rattfyllerister orsaka flera tragedier med mera.

Sverige upplever i dag överhettning och bostadsbrist i storstäderna samtidigt som man river tomma lägenheter i Västerbergslagen.

Förslag framförs att subventionera bostadsbyggandet. Jag anser att om marknadskrafterna ska gälla när det gäller placering av företag ska detta även gälla priset på bostäder.

Om hyrorna är nästan dubbelt så höga i Stockholm som här kan det bli lönsamt att lägga verksamhet till landsbygden. Vi kan då leva upp till att hela Sverige leva.

Om man däremot subventionerar byggandet i storstäderna leder detta till utarmningen av landsbygden.

Jag vill ge Lars Lejonborg en eloge för att han vågade ta upp frågan om invandrares anpassning till det svenska samhället. Detta är ett minerat område som endast grupper på vänsterkanten och yttersta högern diskuterat. Samtidigt som vi ställer krav på samhället måste samhället få ställa krav på oss, detta gäller även invandrare och om man vill diskutera dessa frågor är man inte rasist.

Läget i Mellersta östern inger oro. Jag har i en tidigare insändare föreslagit en fredsplan mellan Israel och palestinierna där varje terrordåd flyttar fram det Israeliska tillbakadragandet någon månad. Detta för att palestinierna av eget intresse skall bekämpa terroristerna. Kan FN dessutom ordna sysselsättning åt palestinierna finns det ett litet hopp om fred.

Jag anser att ett angrepp på Irak vara rena vansinnet. USA borde lärt av landstigning i Grisbukten på Kuba att en opposition ofta överskattar sina möjligheter. Om vi får fred i Mellersta östern ökar utsikterna för att världsekonomin skall utveckla sig sunt.

När det gäller bristen på läkare tror jag att detta är ett problem som kan lösas om läkarna endast sysslar med sjukvård. Om 30 procent av tiden går åt till sådant som annan personal kan utföra är detta ett slöseri med resurser. Om dessutom invandrare som arbetat som läkare snabbt finge möjlighet att skaffa sig svensk kompetens tror jag att problemet kunde lösas.

G. LINDKVIST

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons