Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frustrerade soldater

Annons

Just nu kliar sig de amerikanska militärstrategerna i huvudet och förstår ingenting om situationen i Irak. Varje dag dör US-soldater i Irak och fienden blir mer och mer raffinerad. "De ler, kramar om oss medan de sticker en kniv in i ryggen på oss", säger en av soldaterna i Irak.

"Det var lätt i början, då fanns det en synlig fiende, men nu går vi omkring som levande måltavlor i ett land av bara fiender". "Dead man walking", säger US-soldaterna i Irak. Nu vill de hem, men de får inta komma hem, på grund av dårarna Bush, Rumsfeld och kompani.

"Vi har en lista med irakier som vi ska fånga, döda eller levande. Jag har en egen kortlek med de verkliga brottslingarna och där heter ässen Bush, Rumsfeld, Wolfowitz och Bremer" säger en annan tänkande soldat till en amerikansk nyhetsbyrå.

Moralen är på bottennivå hos US-soldaterna. De sover inte, de drabbas av gråtattacker och de har förlorat aptiten och över huvud taget livsviljan "Skjut mig, såra mig så jag får komma hem", säger en US-soldat i ett brev.

Jag tycker att US-soldaterna ska åka hem och låta Bush-juntan avlösa dem.

Jag förstår soldaternas frustration.

Det är självklart att man försvarar sitt eget land.

Jag skulle med glädje ge mitt liv för Sverige.

Däremot är det en helt annan sak att åka till ett främmande land och kriga.

BIRGER HANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons