Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskrivit Stora?

Annons

Nej, det blir varken billigt eller lätt att muddra Tisken och det visste alla partier som röstade för en sanering. Flera partier har också tagit med det i sitt partiprogram. Varför? Jo, man har insett vattnets värde för vår Stad.

Jag förutsätter att vår miljödomstol får in en ansökan framarbetad av expertis som kan visa att det faktiskt är möjligt att muddra Tisken utan att förorena våra vattendrag. Här räcker det inte med en kommunal tjänsteman som expert och det hoppas jag att man beaktar på kommunen.

Tiskenfrågans långbänk beror på att trots beslut att man tillsatt projektledare som inte fått jobba med frågan eller fått ägna för lite tid åt den.

Inger Olenius skriver att det är viktigt att notera att muddring av Tisken inte är en miljöfråga. Vad betyder livsmiljö/närmiljö för IO?

Varför törs ingen politiker gå på Stora? Stora är i dag ett av världens rikaste bolag och borde kunna bidra med mer pengar än att bara täcka över kullarna uppe vid gruvan. Är det månne så att våra politiker som tog emot dessa pengar på något sätt friskrivit Stora från sitt ansvar? Detta är en fråga som borde klargöras för Faluborna.

Jag tror att majoriteten Falubor är trötta på att se detta ibland stinkande träsk som med rätt finansiering kunde bli så värdefull för alla Falubor.

IO borde ta till sig vad som faktiskt är beslutat och istället ägna sin tid till att ragga pengar för ändamålet. Och hon ska inte glömma när hon pratar om kommunens pengar vem de kommer ifrån.

Gunilla Nordlinder

Skattebetalare, båtägare och

ledamot i Tiskens vänförening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons