Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvånande svar

Annons

Svar till Niklas Hilbrand, den 7 juli

Det är lustigt att Niklas Hilbrands uppfattar mig som bitter. Min insändare, som ursprungligen publicerades i ett forum för bilentusiaster, väckte där mycken munterhet och igenkännande från hela landet. Och jag fick många kommentarer typ "det bekräftar min teori, att raggare ska inte ha jänkebilar." Att jag själv är bilentusiast och gillar gamla amerikanska bilar framgick tydligt. Jag angrep en livsstil som tyvärr kommit att förknippas med dem.

Jag hade väntat mig reaktioner på insändaren, fast snarare av typen "Pissfulla Hillbillys är en liten minoritet på Big Lake Run" eller "Detta är en viktig del av våra inkomster så lite skit får man ta". Niklas Hilbrands svar uppfattas istället nästan som ett försvar för rätten att vara just en stor pissfull  hillbilly. Och ett försök att förminska och nedvärdera alla (mig) som har invändningar emot ett asocialt beteende under inflytande av droger. I just det här fallet alkohol då. Här får han gärna komma med en dementi, och fördöma den sortens handlingar.

Den hotfulla undertonen är inte att ta miste på, så jag är tacksam att jag skriver under signatur.

Jag känner såklart också många leksingar och hör tongångarna. Allt för många uttalar till exempel. "Det ska bli skönt när turisterna försvinner", "Den där förbannade hockeyn får alla resurser" etcetera. Jag delar inte alls de åsikterna. Jag välkomnar turismen och hockeyn, den gör det roligare att bo här och ger ovärderliga inkomster. Men i vår egen hembygd måste vi ju också kunna sätta en gräns någonstans.

GM

Leksand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons