Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förutseende, inte feg

Annons

Häromveckan kunde vi lyssna till Anna Mariah Corazza Bildt i programmet Sommar på P1. "Europa och världen rör sig framåt. Varför inte gå med, varför inte våga riskera ?" sa hon bland annat.

Hon tyckte också att vi svenskar är inskränkta, att vi "inte vågar vara européer och inte heller oss själva", och att vi "inte riktigt vågar vara med om det nya och spännande".

Vi borde inte heller "bara sitta på kanten och klaga". Dessutom ansåg hon att makthavarna skulle ta befälet, och kanske göra det som inte är så populärt.

I anklagelsen om feghet ligger emellertid ett erkännande av att EMU är ett riskabelt företag.

Det erkänner också indirekt LO och de fackförbund som vill(e) ha buffertfonder. Samma sak gör regeringen när den säger att det i stället för buffertfonder räcker med att vi höjer skatterna eller håller tillbaka de offentliga utgifterna.

När det är andra som ska ta riskerna är det lätt att vara kaxig. Intresseorganisationernas tjänstemän och anställda i Bryssel tar inga som helst risker, Anna Mariah! Kostnaderna betalas i stället av sjuka, handikappade och pensionärer.

Vad beträffar det där med befälet har vi redan haft nog av den varan. Post, tele. järnväg och el har redan, mot majoritetens vilja, privatiserats och förvandlats till utpressningsföretag mot svenska folket.

GÖSTA WIKDAHL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons