Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förtydligande kommentar

Annons

Svar på flera insändare om sjukvård:

Kommentar och förtydligande angående insändare "En som fått förklaring" den 17 juni, "Anhörig till patient på Ludvika vårdcentral" den 16 juni och "En maning till eftertanke före" den 16 juni 2003 i Nya Ludvika Tidning.

För att få ekonomin i balans beslutade Driftstyrelsen för Hälso- och sjukvården Dalarna i sitt sammanträde den 27 maj, 2003, bland annat: att en vårdcentral skall stängas i var och en av kommunerna Falun, Borlänge och Ludvika, att vårdcentralen i

Söderbärke skall återgå till en

distriktssköterskemottagning, att uppdra åt närsjukvårdscheferna i Närsjukvårdsområdet Södra Dalarna och Västerbergslagen att utreda förutsättningarna för att stänga akutenheterna vid Avesta och Ludvika lasarett nattetid. Förslag skall föreläggas landstingsstyrelsen i augusti.

Det är politikerna som beslutar och det är tjänstemännen som verkställer besluten på bästa möjliga sätt. Kravet på besparingar i Närsjukvårdsområdet Västerbergslagen är cirka 12 miljoner kronor inom en budget på ca 240 miljoner kronor.

Konkreta besparingsförslag är således att Söderbärke distriktsläkarmottagning flyttas till Smedjebackens vårdcentral och att vårdcentralen Ludvika Norra samordnas med Solsidans vårdcentral.

Det krävs dock ytterligare åtgärder i form av samordningar på förslag på åtgärder och det kommer man att göra under augusti och september.

För att kunna ta det bästa möjliga beslut för att nå ekonomisk balans till år 2004, har närsjukvårdschefen för Västerbergslagen tillsatt en arbetsgrupp för att ta fram förslag till lösningar och analysera besluten, till exempel samordningen vårdcentralerna Ludvika Norra och Solsidan.

Arbetsgruppen består av aktuella verksamhetschefer, medicinskt ansvariga läkare, personalsekreterare och ekonomer. I gruppen kommer fackliga företrädare från berörda yrkeskategorier att deltaga enligt de regler som gäller för medbestämmande.

KERSTIN SÖDERLUND

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons