Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försummad Falupark

Annons

Jag har funnit det! Ett härligt promenadstråk med vacker grönska, rikt fågelliv, vackra sjöutsikter, öppet och ljust landskap med många vattenspeglar och stor himmel inom stadens rank och stör. Du som inte gått promenadvägarna runt Östanforsån, gör det! Försök att bortse från trafiken vid passagen av Hanröleden. Och var beredd på att samsas med en del cyklister. Vägarna är också viktiga transportleder för cyklister från Herrhagen, Slätta, Stenslund och Bojsenburg/Britsarvet mot centrum.

Dock, en skamfläck! Grönområdet närmast Tegelvägen/järnvägsövergången avsedd som park och med tillhörande banor för bangolf/minigolf har förvandlats till ödetomt med högväxande gräs och busk. Detta första stadium av förfall kommer säkert snart att övergå i nedskräpning och skövling av kvarvarande utrustning. Kommunen måste hindra att det kvarvarande realkapital och intressekapital, som Falu Bangolfklubb och kommunen redan lagt ner här, får en chans att överleva och komma till nytta.

Hur ofta satsar kommunen pengar på trivselåtgärder för stadens äldre invånare? Här finns en bra chans. Britsarvsområdet har genom senare tids bebyggelse kommit att bli något av norra Faluns pensionärscentrum.

Satsa några hundra tusen på en rejäl upprustning av nyssnämnda parkområde med golfbanor, kiosk, park- och sittbänkar, plantering av buskar och blommor. Komplettera med några banor för boule, kanske också en golfgreen för långgolfspelares puttningsövningar. Ge Falu Bangolfklubb möjlighet att rekonstruera en verksamhet, som på längre sikt kunde bli till stor glädje för många, både äldre och yngre.

Åke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons