Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försöker undergräva våra rättigheter

Annons

Kommunals skyddsombud Siw Hjalmar i Ludvika och arbetsmiljöinspektionen har utrett arbetsmiljöfrågor inom assistanskooperativet Omtanken.

Anledningen är att en anonym vikarie hos Omtanken anmält företaget.

Vikarien anser att företaget inte skaffar nya arbetsuppgifter åt ryggskadade assistenter samt att assistenterna får jobba flera dagar i sträck följt av flera dagars ledighet. Enligt anmälan behandlar Omtankens ledning assistenterna närmast diktatoriskt.

Jag är själv brukare inom Omtanken och vet att Omtanken är väldigt flexibel med att lyssna på alla inblandades behov. Det är många gånger vi brukare med rimliga gränser får anpassa oss även till vikariers behov av till exempel individuella arbetsscheman.

De förslag Siw Hjalmar och Arbetsmiljöinspektionen lagt fram är försämringar både för assistenterna och för oss brukare. Bland annat vill de att assistenter inte ska få jobba många timmar och dagar i sträck.

Det innebär att vi funktionshindrade kan resa hemifrån bara några timmar. Dessutom kräver de att vi funktionshindrade ska ge avkall på våra livsviktiga behov och agera rehabiliteringsinrättning åt sjuka assistenter som inte kan lyfta.

De flesta som har hjälp av Omtanken är rullstolsburna och behöver hjälp med att lyftas.

Det förefaller som om Siw Hjalmar och arbetsmiljöinspektionen helst vill att vi ska vara sängliggande dygnet runt.

Varken kommunal eller arbetsmiljöinspektionen har rätt att försämra våra livsvillkor. Deras agerande är ett fall både för handikappombudsmannen och JO.

Funktionshindrad men också människa

Svar direkt:
Kommunals uppgift är att se till att våra medlemmar har en bra och säker arbetsmiljö. Det gör vi bland annat genom att bevaka att arbetsgivarna följer lagar och avtal. Det finns inga motsatsförhållanden mellan att tillgodose LSS-lagen (lag om stöd och service till vissa funktionshindrade), och de lagar som reglerar anställningsförhållanden för personalen.
Mår personalen bra och har en trygg arbetsmiljö, kan de ge en bra omvårdnad och stöd till den som behöver. Det är skyddsombudets skyldighet enligt lag att påpeka fel och brister för arbetsgivaren så att denne kan rätta till felen. Om inte arbetsgivaren gör detta, ska skyddsombudet anmäla detta till arbetsmiljöverket som då gör en inspektion.
Alltså har Siw Hjalmar i detta fall följt de spelregler som arbetsmarknadens parter samt regeringen bestämt.
Personliga assistenter har ett betydelsefullt arbete och gör sitt bästa för att brukaren ska få det stöd och den hjälp de behöver för att leva ett bra liv. Kommunal jobbar ständigt för att stötta medlemmarna så att de orkar med sina arbetsuppgifter och säkerställa att yrket är så attraktivt att man väljer att arbeta med omvårdnad. Detta vinner vi alla på.

Siw Hjalmar
regionalt skyddsombud
Annica Andersson
ombudsman
Kommunal Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons