Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkringsläkares omvända arbetssätt

Annons

När man i tv-programmet Uppdrag granskning, fick en inblick i hur Försäkringskassan i norra delarna av vårt land arbetar, blir man både upprörd och skrämd.

Utan att ens behöva ha personlig kontakt med den sjukskrivningsdrabbade, tillåts man som anlitad läkare vid Försäkringskassan med högst okonventionella metoder driva en del människor till både självmord och bestående psykiska ohälsotillstånd.

Med försäkringsläkarens hjälp, försöker man tydligen knäcka äldre sjukskrivna människor tillbaka till ett arbete de inte orkar med.

Läkaren som uttalade sig, var helt i avsaknad av den etik och moral, som borde vara själva andemeningen i en läkares viktiga yrkesroll.

Hur en dylik person utan några som helst skrupler för yrkesheder och sin egen person, kan åtaga sig ett dylikt arbetssätt är en gåta. Är det kanske så, att platsar man inte som läkare kan sista utvägen vara att få en tryggad anställning vid Försäkringskassan.

Den i övrigt seriösa läkarkåren borde göra gemensam sak för att få bort nämnda avarter. Försäkringsläkarnas botmetoder måste ju strida mot den idealism, som från början präglat deras egna värderingar i yrkesvalet.

JAN FORSBERG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons