Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förråder oss alla

Annons

Jag läste att Wanja Lundby-Wedin kunde tänka sig att sälja ut vår konflikträtt i utbyte mot bättre regler för unga och invandrare. Jag är ung och jag vädjar till LO att inte sälja ut våra vapen för småsaker! Faktum är att hon förråder alla oss unga och invandrare i längden om hon vill sälja rättigheterna att försvara oss.

Det faktum att hon försöker sälja ut konflikträtten för förbättrade regler antyder att dessa regler knappast är något som fås gratis, trots att de flesta tjänar på bättre villkor för unga. Alla förbättringar för oss har ett pris. I den fackliga kampen gäller det att köpa, sälja eller ta, något som näringslivet faktiskt brukar i större omfattning än facken. Varför då försämra våra möjligheter att utöva tvång? Det är ett faktum att vi behöver konflikträtt hur mycket Wanja än pratar om samförstånd, det är de som angriper oss genom uteblivna lönehöjningar och bristande miljöansvar.

Om arbetsmarknaden inte innehöll konflikter, varför behövs då facket? Om Lundby-Wedin avvecklar konflikträtten hugger LO av sina egna händer och avvecklar sig självt.

Och om konflikträtten ska säljas, varför så billigt? Införandet av a-kassan betalades med inskränkningar i konflikträtten, att ge sig med så mindre än så är skamligt. Jag antar att LO helt enkelt säljer sig billigare nu för tiden.

Axel Gagge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons