Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förpostfäktning

Annons

Ursäkta om jag börjar bli tjatig, men min likhet med Postens reklamgubbe känns mer och mer relevant.

Sedan mitt senaste inlägg om posten i Sunnansjö har två nya saker inträffat. Den ena är att vi postkunder fått mottaga ett brev, som först tackar oss för visad förståelse för Postens svårigheter(?) och sedan meddelas att Coop i Sunnansjö nu tar över den för posten olönsamma paket- och brevhanteringen.

Sedan har vi informationsläckan i förra veckan om kommande "produktivitets- och resultatförbättrande åtgärder" tar dock priset alla kategorier. Går förslagen om "kraftigt förändrad glesbygdsservice", läs nedläggning av lantbrevbäringen igenom, så kan vi lika gärna göra nationalpark av hela Sverige utanför storstadsregionerna.

Nu är det banne mig dags att våra folkvalda gör rätt för styrelsearvodena i Posten AB och påminner ledningen om att Posten faktiskt är ett serviceföretag, som är till för och ägs av oss kunder.

Som småföretagare i Finnmarken är jag beroende av en fungerande lantbrevbäring, både för brev- och pakettransport.

Så gott som samtliga transportföretag, inklusive Företagspaket som ägs av Posten, har synnerliga svårigheter att kunna klara av sina åtaganden.

Räddningen är lantbrevbäraren, och försvinner denna service då försvinner nog min verksamhet också från bygden. Själv kanske jag blir kvar.

Är det inte dags nu för ett "Dalauppror"? Länet behöver nya arbetstillfällen och har lysande förutsättningar med bra livsmiljö och god tillgång på arbetskraft. Ingen verksamhet överlever dock utan en fungerande infrastruktur, och det är faktiskt samhällets uppgift att se till att den fungerar.

LARSA SELLMAN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons