Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fornminnes- lämningar och "pöbel"

Annons

I FK den 6 februari finns en artikel med rubriken "Nytt storbråk i Risänget". Den person som äger grönområdena mellan fastigheterna har där ganska fritt fått framföra sina åsikter, som inte alls delas av majoriteten av de boende.

Bland annat sägs att han "inte accepterar vålds- och mobbningstendenser" och "folk i föreningen driver hetsjakt mot mig och man kan ju inte låta pöbeln ta över". Jag utgår i från att ordet "pöbeln" är hans eget uttryck och detta har upprört många.

Betydelsen av ordet pöbeln enligt Svenska Akademien och Språkdata, Göteborgs Universitet lyder:

Bruk: människor tillhörande de lägre samhällsklasserna (fattigaste och okunnigaste) gemena pöbeln.

Betydelse: starkt nedsättande (samling av) människor. Tillhörande de socialt och moraliskt lägsta skikten, samhällsdrägg, mobb, pack, slödder. Hopar av råa asociala element.

Vad som dessutom inte tydligt framgick av artikeln är att vederbörande, oavsett vad föreningsmedlemmar, länsstyrelsen (även byggnadsnämnd?) anser, tycker att det är hans rätt att 25 meter från sjön Toftan, mitt i ett rekreationsområde och ett fornlämningsområde få bygga ett fritidshus på 80 kvm med garage, carport och förråd.

Det torde väl vara så att han givetvis har rätt att ansöka om byggnadslov men också att berörda fastighetsägare har rätt att inkomma med synpunkter på denna ansökan.

EN SORGLIG HISTORIA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons