Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förklara hälsosatsningen

Annons

Bra, Jonny Gahnshag att du tog dig tid att kommentera min insändare i FK och hälsosatsningarna i Falun. Det hedrar dig.

Mindre bra är emellertid hur du informerar.

Låt mig först notera att varken jag eller, som jag hoppas, övriga Falubor är emot satsningar på förebyggande hälsovård eller liknande. Tvärtom. Kvaliteten på de stora projekt du nämner undandrar sig emellertid min bedömning på grund av den knappa informationen.

Anledningen till min och tidigare insändare i ärendet är den artikel i FK den 5 november, där "chefen för Faluns hälsosatsning inom profilområdet hälsa och idrott", doktor Foxdal, rätt detaljerat beskriver sitt projekt. Min omedelbara reaktion på det häpnadsväckande innehållet var att något slags kollektivt hjärnsläpp måste ha drabbat beslutsfattarna då man kunnat bevilja 6,4 miljoner kronor för något "så bort i tok". Det är detta projekt som jag och andra reagerat mot.

Men vad menar du egentligen? Å ena sidan påstår du att satsningen "målas upp som en gigantisk Internetövning". Menar du att "Hälsochefen" lämnat fel information till reportern eller antyder du att FK:s reporter lämnat en felaktig redogörelse. Har vi i så fall att göra med en tidningsanka? I vilketdera fallet är det allvarligt.

Vi medborgare har i regel bara massmedias information att tillgå, och då måste vi kunna lita på den information som lämnas. Skulle felet ligga hos FK:s reporter bör du snarast skicka upp kommunens informationschef till FK för att reda ut det hela. Om så inte är fallet bör vederbörande få i uppdrag att klargöra för personalen i kommunorganisationen hur informationen ska gå till.

Å andra sidan hävdar du att hälsosatsningarna är väl underbyggda. Beträffande hälsoprojektet som beskrivs i FK-artikeln så behöver vi inte orda mer om den. Vi får väl invänta den hemsida och den enkät som kommer på Internet i februari. (Jag och andra som inte har Internet får väl koppla in oss via någon granne, såvida inte det väl underbyggda beslutet inkluderar en lösning även på det problemet). Min hypotes är emellertid att då enkätsvaren begärs in får vi en så stormig debatt att fjolårets sopavtalsdebatt kommer att kännas som en mild västanfläkt vid en jämförelse. Tyvärr riskerar projektet "Falumotion på Internet" dessutom att åter sprida ett löjets skimmer över Falu kommun, just nu när skimret från sopavtalsdebatten mattats.

Skulle ovannämnda antagande visa sig vara fel nödgas jag tyvärr inse att jag antingen drabbats av kroniskt hjärnsläpp, eller att jag gått och går omkring här på jorden som en mindre vetande idiot, då jag inte ens nu förmår inse poängen med det aktuella hälsoprojektet.

I så fall ber jag om ursäkt för mina synpunkter redan nu, och önskar alla Falubor lycka till med den nya hälsokuren.

Avslutningsvis: Fortsätt att informera, Jonny, men gör det klart, korrekt och entydigt. Låt dessutom informationschefen, med detta för ögonen, ge en ordentlig, övergripande och begriplig totalinformation om hälsosatsningarna i Falun.

MOTIONÄR UTAN DATOR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons