Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag sörplar skattepengar

Annons

Orsa kommuns borgensåtagande på åtta miljoner sköna riksdaler för Dalagatan 1 skulle vara obehövlig om man låtit sparktillverkningen fortskrida i huset, med stöd av sågbladen.

Jag bodde på Dalagatan i mitten av 1940-talet. Kort i rocken och nyfiken. Det var spännande att gå till Dalagatan 1 och se hur man där svarvade vackra handtag till ortens bestseller, Orsasparken. Den rariteten försvann dessvärre.

Orsa & verkan!

Så kom sågbladen in i Dalagatan 1, en annan penningsuccé för Orsa. Även dessa försvann.

Orsa & verkan.

Varken sparkar eller sågblad kom i åtanke för kommunal borgen.

Politikerna lyfte inte ett finger för att rädda verksamheterna.

Konkursmässiga företag i Dalagatan 1 sitter med haklapparna på vid kommunens kassa och sörp-lar skattepengar. Och kommunalrådet Ann Beskow, s, ler ett otroligt socialt leende och lägger för sig.

Orsa & verkan.

På sitt noggranna och briljanta sätt avslöjar journalisten Lisa Wohlmer i Orsa, kommunens borgenshärva så skickligt att Ann Beskow fått skrämselhicka och hotar med att avgå.

Lisa häcklar också Kungen av Orsa, Janne Bäckman, för att han fiffigt skräddarsytt ett par Yran-relaterade musiktjänster, en till honom själv, den andra till kompisen.

Till vår tröst meddelar Bäckman att det inte finns några mer meriterade till musikbefattningarna än han själv och kompisen, att han avskaffat sig själv som kommunal IT-byråkrat och återgått till musiken.

Orsa & verkan.

MATTS DAHLSTRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons