Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För vårt inflytande

Annons

Svar till Nils Aspenström:

Den 28 juli skriver Nils Aspenström om bristerna i debatten inför folkomröstningen.

Jag kan inte annat än hålla med honom. Det är viktigt att debatten handlar om vad konsekvenserna av ett ja respektive ett nej den 14 september skulle bli. Ingen kan förutspå framtiden men jag tror att om det blir ett ja i folkomröstningen så innebär det att Sverige får bättre förutsättningar för tillväxt och inflytande i Europa. Genom att använda samma valuta som tolv andra länder och 300 miljoner människor (snart ytterligare tio länder och cirka 400 miljoner människor) skull vi få lättare att handla med övriga Europa.

Det skapar bättre förutsättningar för jobb och tillväxt. Om vi inför Euron innebär det också att vi får samma lägre ränta som euroländerna har. Det skulle innebära mycket för alla oss med bostadslån men även mer pengar över för skuldtyngda kommuner och landsting. Ett ja innebär också att Sverige får vara med där besluten fattas.

I dag får vår finansminister sitta utanför när Europas finansministrar drar upp riktlinjerna för Europas ekonomi. Det är saker som påverkar oss, därför tror jag att det är bättre om vi har en representant.

Jag är orolig för att ett nej innebär det motsatta, sämre möjligheter för tillväxt och mindre inflytande. Men det är upp till nejsidan att tala om vad konsekvenserna av ett nej blir! Jag säger ja för att jag tror att det är bra för vårt inflytande och för tillväxten.

HELENA MARKSTEDT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons