Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För barnens skull

Annons

Den ökade införseln av billig alkohol från andra länder är ett problem. Det är orimligt att man i dag får ta med sig 230 liter alkohol varje gång man passerar gränsen mellan två EU-länder. Det är en mängd som motsvarar ett par års förbrukning. En undersökning nyligen visar att alldeles för få barn till missbrukande föräldrar får stöd genom så kallade stödgrupper.

Om det bara är ungefär två procent av barnen i missbruksmiljö som får hjälp genom stödgrupper så måste våra folkvalda se över införseln av alkohol. Det är främst barnen som drabbas när tillgängligheten på alkohol ökar. Det är inte bara barn till missbrukande föräldrar som far illa av alkoholen. Även om föräldrarna dricker relativt "måttligt" kan mammas och pappas drickande kännas otäckt för barnen.

Barn behöver förutsägbarhet för att känna sig trygga. Det finns många barn som blir skrämda när de vuxna plötsligt blir fnittriga och högröstade. Barnen känner inte igen sina föräldrar riktigt och det gör att de känner sig osäkra. Barn behöver trygghet och inte berusade vuxna. De behöver en regering och politiska partier som tar parti för barnen och för en ansvarsfull alkoholpolitik. IOGT-NTOs Juniorförbund kräver minskade införselkvoter för alkohol - särskilt för barnens skull!

Carina Eriksson

förbundsordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons