Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FN behövs mer än någonsin

Annons

I dessa dagar när sorg och oro över brutala krigshandlingar nästan känns förlamande gäller det att hitta vägar att kanalisera vår förtvivlan och försöka finna konstruktiva vägar för samverkan.

Det behövs starka krafter för att hävda folkrätten och bygga stabil och äkta fred. Det enda organ som har en möjlighet att bli en verkligt inflytelserik maktfaktor är - trots bakslagen - FN.

Det är rätt att hävda att säkerhetsrådet är det enda forum där beslut om militära insatser kan tas. Det måste alla jordens folk lära sig. Ett starkare, mer inflytelserikt och effektivt FN kan skapas om alla, var och en efter sin förmåga, hjälper till.

FN-förbundet bildades för att människor i medlemsstaterna skulle kunna få mer kunskap och påverkansmöjlighet och FN få stöd av välinformerade opinionsbildare.

Partipolitiskt och religiöst obundet samlar FN-förbundet fackliga, politiska och andra ideella organisationer och enskilda medlemmar.

FN-förbundet försöker sprida kunskap om internationella frågor, om FN och dess fackorgans verksamhet och om alla länders ömsesidiga beroende.

I Dalarna finns lokala FN-föreningar i Falun-Borlänge och Smedjebacken-Ludvika.

Ansträngningar görs nu också för att bilda FN-förening i Siljanskommunerna. Daladistriktet har varit vilande en tid men en interimstyrelse bildades nyligen och denna sammankallar nu till årsmöte på Fornby Folkhögskola på lördag 29 mars.

INTERIMSSTYRELSEN FÖR DALADISTRIKTET

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons