Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskevårdsplan värd namnet?

Annons

När man läser artikeln i Falu Kuriren 18 maj och i Mora Tidning 22 maj, om "fiskevårdsplanen för Mora-Våmhus fiskevårdsområde" kan man lätt få uppfattningen att det är ordförande John Greens förtjänst att planen är utställd, eller rättare sagt under remissbehandling av alla fiskerättsägare, men så är ingalunda fallet.

På senaste årsstämman framhöll jag med skärpa att detta inte är någon plan. Det går över huvud taget inte att använda den som underlag för åtgärder för att förbättra vårt fiske.

I stället är det en sammanställning av redan kända fakta och av tidigare genomförda arbeten. Det finns varken tidsplaner eller kostnader för tänkta åtgärder angivna.

Att kalla den modern är verkligen att skjuta över målet. Dessutom innehåller den en del felaktigheter och konstigheter.

Att betala 80 000 kronor för något vi redan känner till, anser jag vara synnerligen oansvarigt gentemot fiskerättsägarna.

Om inte jag på stämman reagerat mot denna så kallade plan hade stämman kunnat bli lurad att rösta igenom någonting som man inte visste ett dugg om. Den fanns nämligen med som en punkt på dagordningen.

När mötesordförande, Mats Hanspers, förstod att ingen hade läst igenom planen gick han inte med på en omröstning, utan det bestämdes att planen skulle ut på remiss till den 31 maj och en extra stämma skulle hållas före den 15 juni för att då besluta om vi skulle anta eller förkasta förslaget till fiskevårdsplan. Detta länder Mats till heder.

Att jämföra våra kostnader på 80 000 kronor med Älvdalens på 330 000 kronor är befängt. De har ju två till tre gånger så stora marker.

Kostnaden på 80 000 kronor för vår del kommer inte att stanna där.

Eftersom nuvarande förslag till plan inte går att använda i praktiskt arbete blir vi tvungna att vända oss till "konsulten" igen och fråga hur vi ska göra och då kostar det ytterligare pengar. Vi kommer att närma oss Älvdalens kostnader med stormsteg.

Vi har beställt en fiskevårdsplan värd namnet och då ska vi också ha en sådan och inget annat.

Fiskerättsägare! Gå på den extra stämman och säg er mening, oavsett vilken den är.

Sitt inte hemma i stugorna och svär över korkade beslut utan säg i stället er mening på stämman.

LENNART FINN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons