Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fisken räcker inte ens till katten

Annons

Jag skrev för en tid sedan en insändare om fiske, men då jag inte fick något svar, dristar jag mig att återkomma i ämnet. Det verkar som att vi pensionärer med denna hobby är kostnadsmässigt diskriminerade. Inga pensionärsrabatter där inte!

Följande räkneexempel ger belägg för detta påstående. Låt oss anta att ett äldre, mer eller mindre handikappat par som vill ut och fiska några gånger under sommaren från land med handredskap, ( metspö/ spinnspö) så är

det olagligt utan gällande fiskekort, även om det är en liten skogstjärn med tusenbröder.

Ett dagkort kostar i regel mellan 40 och 60 kronor för var och en. Alltså 80 respektive 120 per dag. Det betyder att på tre gånger har de betalat vad ett årskort kostar.

För de välbeställda med båt vid en fiskrik sjö, där också nätfiske får bedrivas, är ju detta en struntsumma, men för en fattig pensionär är det ekonomiskt omöjligt. På så vis får ju de som löser dagkort några gånger per sommar, vara med och subventionera för dem som har möjligheter att fiska året om i fiskrika vatten.

Tilläggas bör, att löser man ett årskort där det visar sig vara dåligt fiske, så är man ju bunden till detta område, om man inte har råd att vara med i flera.

Det heter ju att brott inte lönar sig, men i det här fallet måste man nog vända på denna devis. Bevisa motsatsen den som kan för mig som har stort fiskeintresse. Jag har bevarat två knappt decimeterstora abborrar som souvenirer à 40 kronor styck och en katt som svälter.

ELOF ROOS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons