Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finnmarksturen på högsta volym

Annons

Jag har inget emot att folk vill vara ute och cykla. Allt oljud som finns omkring detta cyklande är jag dock starkt emot.

När jag sitter på min balkong i det vackra vädret - cirka 800 meter från Hillängens IP - vill jag inte lyssna på speakern, som med ett oerhört starkt ljud i högtalarna förser oss med namnen på startande och målgående samt en massa kringsnack.

Inte heller vill jag lyssna på den fruktansvärt höga musiken ur högtalarna. Oljudet hörs vida omkring. Och det hörs till och med när man vistas inomhus.

Hur tänker arrangörerna egentligen? Tror de att alla människor i Ludvika är intresserade av deras information och musik? Då är de verkligen ute och cyklar!

De ungdomar och andra som deltar i detta evenemang kanske följer exemplet och har sina ljudanläggningar på högsta volym utan att ta hänsyn till sina grannar. Tänk på detta och sluta att vara så hänsynslösa!

Att säga att man får skylla sig själv, som bor i närheten av en idrottsplats, håller inte. I så fall kan man säga till en helt oskyldig person som är ute och går på en trottoar och blir påkörd: "Du får skylla dig själv för att du befann dig just där!" Var och en hör hur absurt detta låter. Det är självfallet den som orsakar lidandet som ska anklagas och som ska ändra beteende.

Hela helgen har blivit förstörd av detta flöde av prat och musik på alldeles för hög volym. Det räcker med att de som befinner sig på idrottsplatsen hör vad som sägs och att volymen anpassas därefter.

Snälla arrangörer, skärp er till nästa år och sänk högtalaroljudet! Denna vädjan riktas även till alla andra arrangörer på Hillängens IP, som ofta har högtalaroljudet på högsta volym.

Om det visar sig att denna vädjan förklingar ohörd kommer jag att kräva av tekniska kontoret att de spärrar volymreglaget i ett för omgivningen acceptabelt läge. Förhoppningsvis skulle jag få gehör för denna begäran hos miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Står det något i den kommunala ordningsstadgan om detta? Jag är tacksam om någon person i stadshuset kan besvara denna fråga. Om det inte står något tycker jag att det är dags att införa en paragraf som reglerar detta.

VISA HÄNSYN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons