Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finfina jaktmarker erbjuds

Annons

läser insändarna i Nya Ludvika Tidning så förefaller det som om minst hälften av läsekretsen ägnar sig åt jakt. Om så är fallet har jag ett bra tips till denna halva.

Åk ut till Jägarnäs och ströva lite i området. Det kommer inte att dröja länge förrän ni träffar på tre av våra bofasta invånare som vi helst skulle vilja bli av med.

Ännu så länge har de första späda gröna bladen inte kommit upp men så fort så sker, finns trion på plats. Det handlar om tre rådjur som saboterar alla trädgårdar på hela Jägarnäs.

Inte nog med att de äter våra vackra växter, de utgör dessutom en trafikfara för de är inte rädda för någonting. Åtskilliga gånger har jag varit nära att ramma någon av dem.

Vad finns det för regler och vem ansvarar för att dessa djur tas bort från området? Om man inte vill skjuta dem kan de väl transporteras bort till annan lämpligare bosättning.

Det kan väl inte vara naturligt att de ska bo så här bland villorna?

De traskar förbi entrédörren och blir inte ens rädda när man öppnar dörren. En vacker dag står de väl i hallen. Nej, bort med dem. Även om de är vackra att titta på så utgör de ett besvärande inslag.

Det vore bra om någon kommunal gubbe kunde svara på vad man tänker göra. Om inte så får vi väl bara hoppas på att ett lodjur finner sin väg en vacker dag över Jägarnäs.

DIANA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons