Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filosofiskt om Faluns vägbulor

Annons

I Falun finns många farthinder, bland annat i form av bulor. Samtidigt som man kan dra en parallell till dåliga landsvägar vill jag beklaga att det måste tillverkas dåliga vägar/gator med dåliga egenskaper.

Det kan noteras att bulorna i Falun är olika. Det finns faktiskt en del som går att forcera med rimlig hastighetsnedsättning, exempelvis den vid cykelaffären i Slussen.

Den värsta (?) vad gäller framkomlighet är den tvära/långa vid Origo. Den kräver nästan att man stannar innan man kliver upp och ner. Lite tillspetsat kan jag se att den bulan är som en trappa med trappsteg, för en bil!

Då ligger det nära till hands att man demonstrativt tar korta plankor med sig för att lägga ut för hjulen för att kunna ta sig upp och sedan ner. Eller några hinkar grus att jämna ut med.

Bulorna på Kopparvägen mot Koppartorget ska vi inte ens tala om. En stilla önskan till gatubyggaren. Eftersom man i området får köra med 50 kilometer i timmen bör man kanske kunna hålla ungefär den hastigheten även över en bula.

Det är ju bilister med de höga hastigheterna över 50 kilometer som bör lugna ner sig.

Här tillkommer i resonemanget givetvis all den hänsyn man bör/ska ta för gående vid beslutade övergångsställen. För gående måste vi stanna.

ESSCE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons