Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FFS: Ett samarbetsparti för vården!

Annons

Folkkampanjen för sjukvården tillhör varken det blå eller röda laget. Vi kommer aldrig att bli ett tyst oppositionsparti, som alltid stödröstar på det röda eller blåa laget.

Vi kommer bli ett samarbetsparti, som kan samarbeta med alla partier i kommun- och landstingsfullmäktige, allt för att rädda sjukvården. Vårt sjukvårdsparti är kritiskt till besparingarna inom sjukvården och vill öka antalet vårdplatser.

I hela landet har vi sett enorma besparingar på den skattefinansierade sjukvården, antalet vårdplatser av alla slag har trots alla protester minskat kraftigt och därtill centraliserats. Sverige har minst antal vårdplatser i Europa per 1000 invånare.

Våra viktigaste punkter är, att alla besparingar på sjukhusen måste stoppas, att antalet vårdplatser måste ökas, att tandvården ska ingå i högkostnadsskyddet och att det ska finnas ett seniorkort till pensionärer och personer som har rätt till färdtjänst. Våra sex sjukhus ska behållas och Avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) ska införas.

Ken Swedenborg (ffs)

Partiordförande

Fotnot: För att införa ASIH för somatisk och psykisk vård, behövs särskilda nya specialistundersköterskeutbildningar för detta, vilket givetvis ska startas upp även i Dalarna! Landsting och kommun bör verka för, att legitimation ska kunna ges i samband med påbyggnadsutbildningen. Legitimationstitleln bör då vara Närsköterska. Vi ser gärna att även ambulanssjukvårdare kan få bli legitimerade paramedics, efter en påbyggnadsutbildning.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons