Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Feltajmat om centerpartiet

Annons

Svar till "Fundersam"

Torsdagens NLT visar på sidorna två och fyra två helt olika bilder av hur centerpartiet kan uppfattas i dagspolitiken.

Det är väl närmast en bastant underdrift att tycka att signatur "fundersam" misslyckats ordentligt med tajmngen när han (det är med all säkerhet en han) just den dag när NLT:s ledare placerar centerpartiet i centrum för debatten, när Maud Olofsson två dagar i rad har artiklar på landets främsta debattforum DN:debatt, när landets ledande politiska kommentatorer konstaterar att hon tagit initiativet inom oppositionen, genom att komma med sin trötta kritik.

Kan det i stället vara så att vår fundersamme vän inte riktigt hänger med i svängarna, att debatten passerar utan att han noterar fakta?

Troligen är det så men nu finns chansen att ta del av de gemensamma borgerliga förslag som presenteras i skrivande stund.

Dessa gäller sådana angelägna frågor som bättre rättstrygghet och ett mer stimulerande företags-

klimat.

Frågor som är oerhört viktiga för inte minst landsbygdens framtid.

Sanningen är nog tvärtemot vad "fundersam" påstår. Inte sedan Fälldins tid har en center-

ledare varit med så mycket i den politiska debattens centrum som Maud Olofsson nu är! Kanske bör "fundersam" börja se på tv-nyheterna och läsa fler än en dagstidning för att hänga med hjälpligt.

Till sist. Lennart Daleus började orienteringen mot mitten och gav partiet en mindre dogmatisk syn på utrikes och säkerhetspolitiken, han var dessutom positiv till Sveriges deltagande i den Europeiska Unionen. För detta bör han ha beröm inte kritik.

Centerpartiet medverkade till att åtta miljarder kronor förs över till sjukvården från försvaret. Självfallet har detta medverkat till att det finns fler händer i vården och att köerna är kortare än eljest! Har du en annan uppfattning så kräver den en utförligare motivering än vad insändaren orkade beskriva.

Jag återkommer gärna i den debatten.

GÖRAN ENGSTRÖM, C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons