Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felanmälan till Telia - stöld eller bedrägeri?

Annons

Måndagen den 13 maj skulle jag ringa ett samtal på förmiddagen från vårt fasta telefonabonnemang, men då upptäcktes det att det var helt tyst i telefonen, när luren lyftes.

Vilken tur, att även jag skaffat en mobiltelefon, försedd med kontantkort. Jag ringde "Felia" på mobilen för att göra en felanmälan och fick då ett flertal uppmaningar hur det går till att göra en felanmälan.

Samtidigt uppmanade en "spökröst" att det gick mycket bra att komma i kontakt med "Felias" kundtjänst via Internet. Hur går detta till när telefonledningen är helt död? Efter att ha följt de olika uppmaningarna och telefonen fortfarande inte fungerade, då kom "Felias" serviceanda i dagen.

Ny kontakt med "Felias" kundtjänst togs och uppmaningarna från spökrösten följdes till punkt och pricka. Nu var jag fast vid mobilen, fick meddelandet, att flera ringde, men jag skulle tas så fort som möjligt.

Efter cirka tio minuters väntan blev upplysningen. - Du har två samtal före men vi tar ditt samtal så fort vi kan.

Tänk, bara två samtal före, men det innebar ytterligare 14,5 minuters väntan innan telefonisten kom till tals. På frågan till telefonisten om det är rimligt, att en felanmälan ska kosta cirka 150 kronor, fick då upplysningen att många ringde vid tillfället.

Efter cirka tio minuter ringde "Felias" kundtjänst upp och meddelade, att vi drabbats av ett kabelbrott och reparatör kommer att skickas ut för att åtgärda felet.

Det måste vara ett generalfel, att det ska bli sådana kostnader för att få göra en felanmälan på det fasta abonnemanget.

Det här med att vänta medan det är många som ringer är något som praktiseras av många företag och olika inrättningar på bekostnad av den uppringande samt till teleoperatörens glada känsla av större inkomster.

Till Telia: Inrätta ett 020-nummer till felanmälningen.

BENGT LARSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons