Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felaktigt om Järlindsskolan

Annons

Svar till Jean-Francois Loise, m.

Att flytta barn till en annan skola för att fylla luckor för att det finns överkapacitet på andra skolor innebär att det blir plus minus noll i ekvationen. Skolskjuts, lokaler gör att det kanske blir dyrare.

De fakta som Loise tar upp som argument för flytt är irrelevanta. Eventuellt ursprungligt antal elever skolan var byggd för var då gällande regler/rekommendationer. Skolorna har tillförts nya funktioner. Till exempel har sexårsverksamhet och fritids tillkommit.

Loise uttalar sig med snedvriden faktaspegling och försöker legitimera dåligt utredda politiska förslag. Det tyder på politiska brister. Menar Loise allvar, kan han säga till boende i Svärdsjö att de är för få elever på skolorna i Falun.

Vi stänger skolorna i Svärdsjö, för de har samma kvalité i Falun. Jag tror att Loise förstår/inser felen i uttalandet och att han inser att det slutar med att ingen väljer att bo där, för det finns ingen service och skola, näringar dör ut.

Vi kan istället gemensamt eftersträva att fler flyttar till kommunen, för här finns faktiskt ledig kapacitet, ingen kö.

Ju fler som flyttar till kommunen desto större skattebas, som kräver mer service, vilket genererar fler näringar och ekonomisk tillväxt.

Den mångfald/bredd som finns ska vi i stället använda som argument i marknadsföringen.

Falun står för närmare 50 procent av länets flyttnetto. När nu även födelsenettot vänt så kommer vi säkert att behöva dessa "outnyttjade platser" inom en snar framtid.

ÖRJAN BOLANDER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons