Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel strategi Äppelbojägare!

Annons

Vargdebatten är fortsatt het och i vissa stycken infekterad.

Äppelbojägarna använder sig av fel strategier när de avser att lämna sitt medlemskap i Jägare-

förbundet. Tvärtom bör de uppmana fler att bli medlemmar. Den som satt sig in i Jägareförbundets rovdjurspolicy och de förvaltningsplaner som hör till, bör inse detta.

Om denna policy och förvaltningsplan även skulle bli våra myndigheters syn i frågan så blir det vargjakt i Äppelbo-Tyngsjö. Läser man förvaltningsplanen för varg så står det att i områden där vargen varit etablerad en tid där ska jakt tillåtas så att detta område blir utan fast vargförekomst. På så sätt skapas en rotation i vargstammen så att inte samma områden år ut och år in har fast förekomst av varg.

Det finns också andra delar i Jägareförbundets dokument som starkt gynnar både jägare och tamdjursägare. Att propagera för en nollvision ger bara ett löjets skimmer.

Alla politiska partier har klart deklarerat att vi ska ha varg i landet så därför måste vi alla tillsammans arbeta för att vi får en vettig förvaltning. Som lös-

hundsjagande älgjägare i ett vargrevir känner jag förstås oro när hunden släpps, men inser att högröstat framföra att alla vargar ska skjutas inte leder någonstans.

Genom att själv lämna Jägareförbundet och uppmana andra att göra detta bidrar man starkt till att den framtida jakten på varg blir alltmer avlägsen. Det bästa som kan göras är att själv påverka politiker och att vara medlem i Jägareförbundet så att denna organisation blir stark och kan föra jägamas talan på ett framgångsrikt sätt. Den som noggrant läser Jägareförbundets rovdjurspolicy och dess förvaltningsplaner inser säkert riktigheten i ovanstående synpunkter.

LÖSHUNDSJAGANDE ÄLGJÄGARE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons