Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel signaler till ungdomar i Gagnef

Annons

Efter att ha läst notisen om ferielön spenderad i god tro i Falu Kuriren 18 oktober 2002, kan man bara konstatera att uttrycket "ärlighet varar längst" tydligen inte gäller i Gagnef. Detta gäller varken för ungdomar eller deras föräldrar.

Gagnefs beslutsfattare har visat på ett effektivt sätt att fostra våra ungdomar till att lura kommunen och statliga inrättningar, genom att ge de personer favörer som kan prata för sig/blåneka/se oskyldiga ut.

Naturligtvis har kommunen all rätt att begära tillbaka för högt utbetald lön, men då ska de i rättvisans namn begära tillbaka från alla eller så får kommunen stå sitt kast och låta alla ungdomar få den felutbetalda högre lönen. Det är ju kommunen som har felat.

Signalerna från kommunen är att, om man får för hög lön så ska man spendera den så snabbt som möjligt så att man inte har några pengar kvar att betala tillbaka, och sedan se till att kommunen tror att man handlat i god tro.

Alternativt är att vara uppmärksam på om man har fått rätt lön, avvakta/höra av sig till kommunen, och sedan betala tillbaka det man fått för mycket. Vilket av dessa alternativ lönar sig bäst. Definitivt inte det senare alternativet.

Detta angår alla kommunens medborgare, att kommunens politiker och anställda ger ungdomar rätt signaler!

UPPRÖRD GAGNEFSKULLA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons