Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fega generaliseringar i vargdebatten

Annons

Det är trist att debatten i vargfrågan inte kan föras på ett ärligt och rakt sätt.

Varför vågar vissa jaktmotståndare inte skriva sina namn under insändarna?

Jag tror inte att vargen, detta stolta och modiga djur, uppskattar att representeras av individer med pseudonymer som "Vargen" och "Varg-Kalle", som ju uppenbarligen inte riktigt står för sina åsikter!

Min åsikt är att det är helt förkastligt att tjuvskjuta varg eller annat vilt och att förövarna naturligtvis ska straffas för detta på samma sätt som straff ska utmätas för mord, stöld, misshandel, förtal etc. Jag tycker däremot inte att det är rätt att utkräva straff för en hel intressegrupp. Att hoppa på alla jägare för något, som någon eller några individer ställt till med, tycker jag är lika intelligent som att anklaga alla bilägare för smitning eller alla män för våldtäkt!

Att dessutom kräva att jägarkåren ska "lämna ut" tjuvjägarna är ju också en grov överskattning. Jag tror inte att de skyldiga lämnat någon rapport om sitt agerande till sin jaktkrets, utan för dem gäller säkert devisen skjut, tig och gräv.

Jag hoppas att rovdjursdebatten kommer att fortgå med sakliga argument. Det är uppenbart att den behövs och åsikterna går ju vitt isär!

LARSA SELLMAN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons