Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Febrig och vilse i vården

Annons

Efter två dygn med feber kring 40 grader och värk i hela kroppen, ingen sömn och en sprängande värk i pannan ringer jag strax före klockan åtta till min vårdcentral. Lämnar mitt telefonnummer och blir uppringd klockan 8.15. Men där finns inte den minsta lilla minut över för mig, inte förrän sen eftermiddag dagen därpå, blir då hänvisad till akuten.

Får fatt på chaufför och bil och anländer så efter fyra mil till lasarettet före klockan 9.30, där ringer man då upp till öronmottagningen och så får jag gå dit upp.

Väl där får jag beskedet att de omöjligt kan ta emot mig akut. - Det står 1 700 i kö (tror jag det var) och att aldrig vårdcentralerna lär sig, blev svaret! De tyckte i alla fall synd om mig som fick åka i onödan när jag var så dålig.

- Men åk till Tisken och boka en tid till deras kvällsjour redan nu så slipper du sitta i telefonen, var rådet jag fick.

Sagt och gjort, väl där får jag till svar att lasarettet vet väl att man inte kan boka jourtid före klockan 17.00!

Ska det behöva gå till så här, att ingen tycks veta vart jag ska eller vilka regler som gäller. Men här fixar det sig i alla fall genom att jag blir lovad att när jouren kommer, ringer man upp mig och jag får en tid.

Så då var det bara att åka hem och vila så att man orkar en resa till i dag, när det var strålande solsken som värmde bra på mina 39,7.

När klockan var 17.00 ringde det från Tisken och jag fick en tid hos läkaren klockan 19.00.

När jag kom dit fick jag lägga mig om jag ville. Läkaren kom, undersökte mig och en sänka togs, den var onödigt hög, jag fick antibiotika i min hand och ett recept att hämta ut och så hem igen.

Tack! Tiskens jour för att ni finns till för patienten och ger hjälp när det behövs - inte någon annanstans eller någon annan gång!

KRINGRESANDE I FEBER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons