Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fattighuset Smedjebackens kommun

Annons

Nu ska fritidsförvaltningen spara 250 000 kronor och då tar man minsta motståndets lag till hjälp. Man tar fram en fantasisumma för driften av konstisbanan, och vips har man den begärda summan. Att sen den verkliga kostnaden aldrig överstigit 180 000 kronor, lyssnar man inte på.

Sedan kommer man dragande med att Heros har ringa verksamhet i gång. Men den har faktiskt tenderat att öka senaste åren. Och Heros har väl den verksamhet i gång som man har möjlighet till, och man sköter banan kvällar och helger.

Att sedan få banan utnyttjad mera övrig tid, torde väl knappast vara Heros sak, utan det måste väl vara i kommunens intresse. För har man anläggningar, måste man väl se till att få de utnyttjade i mesta möjliga mån. Hyr ut den till andra klubbar som vill komma hit på träningsläger. Inte bara kommunen skulle tjäna en hacka, utan handeln och logiuthyrare skulle säkert få in lite extra pengar. Bärkehus kunde kanske hyra ut några tomma lägenheter för övernattning.

Jag tycker att folk på byn ska sluta snacka skit om Heros, och att det är dyrt att ha konstfruset för ett korplag.

Men var hade hockeyn stått i dag om kommunen vägrat köpa nytt aggregat i mitten på 90-talet och hockeyn varit hänvisad till Hagvallens naturis?

Det är väl bättre att alla klubbar får finnas till och får en chans att kunna ta hand om alla ungdomar, i stället för att de är på byn och lever bus eller sitter hemma vid datorn eller tittar på våldsfilmer på dvd eller video.

Nä, ska det sparas pengar i kommunen finns det annat att spara på. Gå ihop mera med Ludvika i olika verksamheter. Det tjänar båda kommunerna massor av pengar på.

SPORTFÅNE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons